Πάμε για την ελευθερία μας στο δρόμο!

Ερχόμαστε από παντού για να πάρουμε μέρος στην πορεία από το Στρασβούργο στις Βρυξέλλες . Μάιο & Ιούνιο 2014

Είμαστε αιτούντες ασύλου , πρόσφυγες , παράνομοι μετανάστες , μετανάστες από πολλές χώρες της Ευρώπης , είμαστε ευρωπαίοι με “μεταναστευτικό υπόβαθρο” , είμαστε όλοι εκείνοι που δεν έχουν το προνόμιο της ιδιότητας του πολίτη , αλλά και πολίτες που μοιράζονται την κοινή οργή μας κατά της ρατσιστικής μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ . Αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα ευρωπαικό καραβάνι, αποτελούμενο από μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών που θα οδηγηθεί στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) , εκεί όπου τα περισσότερα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έχουν την έδρα τους ,για να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τα σύνορα που μας επιβάλουν , κρατώντας μας παγιδευμένους εντός εθνικών συνόρων και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Παίρνουμε το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας και θα υποβάλουμε τα αιτήματά μας άμεσα στο σημείο όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις .

Έχουμε ένα όνειρο :

Ελεύθερη κυκλοφορία και ελεύθερη επιλογή της κατοικίας για όλους τους αιτούντες άσυλο Σταματήστε την συνθήκη του Δουβλίνου και την υποχρεωτική διαμονή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μόνιμο δικαίωμα παραμονής χωρίς κριτήρια Σταματήστε την κράτηση και την απέλαση των μεταναστών Ίσες συνθήκες εργασίας για όλους Ίσα πολιτικά , κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα για όλους : το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εργασία Σταματήστε την ιμπεριαλιστική πολιτική στην Ευρώπη : καμία συμφωνία συμβολαίων για εμπορικούς σκοπούς και κανέναν πόλεμο υπό το ΝΑΤΟ. Κατάργηση Frontex , Eurosur και άλλων αντι – μεταναστευτικών πολιτικών και μέτρων.

Ελάτε μαζί μας !

Ξεκινώντας Μάιο του 2014 με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :

το καραβάνι/ πορεία θα ξεκινήσει ως ένα κοινό διακρατικό σχέδιο στα τέλη Μαΐου από το Στρασβούργο για να φθάσει σε περίπου 3-4 εβδομάδες από το Στρασβούργο στις Βρυξέλλες .

Βασικές δράσεις κατά τη σύνοδο κορυφής :

η διακρατική πορεία θα πραγματοποιήσει μαζικές διαδηλώσεις κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την μεταναστευτική πολιτική , στις 26 και 27 Ιουνίου 2014, στις Βρυξέλλες . Εμείς θα φθάσουμε μια εβδομάδα πριν από τη σύνοδο κορυφής , περίπου στις 21 Ιουνίου ώστε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και να μεταφέρουμε την οργή μας για την μεταναστευτική πολιτική.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ !

Αποκεντρωμένες δράσεις : Πρόσφυγες και μετανάστες ενωθείτε όπου κι αν βρίσκεστε . Τοπικές δραστηριότητες και αποκεντρωμένες δράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 18 Δεκεμβρίου 2013, Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες και πρόσφυγες και κατά του ρατσισμού : Σε διάφορα σημεία στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα δράσεις με τα ίδια αιτήματα. (βλέπε blog μας : http://freedomnotfrontex.noblogs.org/ )

Ήδη από το Μάιο θα πραγματοποιηθούν αποκεντρωμένες δράσεις και πορείες με αφορμή τις ευρωεκλογές. Όλες αυτές οι δράσεις θα συγκεντρωθούν στο Στρασβούργο όπου όλοι μαζί ενωμένοι θα ξεκινήσουμε την πορεία διαμαρτυρίας .( Η ακριβή ημερομηνία πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθεί) Όπου κι αν είστε , πραγματοποιήστε δράσεις αλληλεγγύης με πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη, μην διστάζετε να συμμετέχετε στις κατά τόπους δράσεις, υποστηρίξτε τις!

Ελάτε μαζί μας , δεν έχει σημασία όπου κι αν βρίσκεστε !

Επικοινωνία : freedomnotfrontex@riseup.net

www.freedomnotfrontex.noblogs.orgwww.refugeestrikeberlin.de